Hvilken bordlampe skal du vælge? 5 overvejelser der gør dit valg nemmere

Det kan være enormt svært at vælge bordlampe. Der er mange forskellige overvejelser, man skal gøre sig, når det kommer til valg af den perfekte bordlampe. Du skal blandt andet overveje design, lysstyrke og generel belysning. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 5 overvejelser, der gør dit valg af bordlampe lettere.

Det rette design

Det kan som førnævnt være enormt svært at finde den rette bordlampe. En af de største grunde til dette er, at der findes et stort udvalg af diverse forskellige bordlamper, med forskellige designs, på markedet. Man kan hurtigt blive overvældet af det store marked, og de mange muligheder, og ende ud med en bordlampe, der ikke passer til ens overordnede indretningsstil, når det endelig kommer til stykket.

Det er derfor vigtigt, at du kender din egen lampestil, samt generelle indretningsstil, inden man kaster sig ud i store køb af bordlamper. Det rette design findes derude et sted, og det er blot op til dig at finde det! Er du til en klassisk, neutral bordlampe, er det det en bordlampe med dette design, du skal gå med.

Er du derimod til en detaljeret, retro bordlampe, er det dette, du skal gå efter. Mulighederne er uendelige! Det er bare med at komme i gang med at undersøge markedet.

Den rette belysning

Når du langt om længe har fundet en smuk bordlampe, med det helt rette design, er det tid til at vælge den rette belysning og lysstyrke i lampen. Du vælger belysningen og lysstyrken i din bordlampe ved hjælp af lampepærer. Du kan sagtens investere i en smuk bordlampe, med det rette design, og herefter vælge den lampepærer, der har din ønskede lysstyrke og belysning.

Der er stor forskel på, hvad den individuelle person ønsker af belysning. Nogle ønsker en skarp og direkte belysning, mens andre ønsker en dæmpet og rolig belysning.

Kend din indretningsstil

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du har en klar designvision, når du skal vælge den rette bordlampe. En bordlampe er ikke blot en lampe, men også en vigtig del af eksempelvis din stueindretning eller din soveværelsesindretning.

Når du derfor har valgt den rette bordlampe, med det rette design, er det vigtigt, at du forsøger at indsætte bordlampen i din egen, kendte indretningsstil. Du ved først, at du har valgt den rette bordlampe, når du kender din egen indretningsstil, og dermed ved, at lampen vil passe absolut perfekt ind i din bolig!

Overvej lampestørrelsen

Der findes som førnævnt mange forskellige former for bordlamper i diverse designs, størrelser, former og farver. Når du skal vælge en bordlampe, er det derfor ikke kun vigtigt, at du har en klar ide om, hvilket design du ønsker, men også en klar ide om, hvilken lampestørrelse du ønsker.

Din bordlampes størrelse afhænger af, hvilket slags bord, den skal stå på. Nogle foretrækker en større bordlampe, mens andre foretrækker en lille, diskret bordlampe. I sidste ende afhænger dit valg af, hvilken størrelse hjørnebord, din bordlampe skal placeres på. Det er helt op til dig at vælge!

Overvej din prisklasse

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at du overvejer din prisklasse grundigt, før du tager et endeligt valg omkring din bordlampe. Her kan det være en yderst god ide at ligge et budget, så du har en klar ide om, hvor mange penge du egentligt kan bruge på din nye, elskede bordlampe.

Når du har lagt et klart budget, med en bestemt pris, kan du undersøge diverse bordlamper ud fra denne pris, og danne dig et overblik over, hvilke du har at vælge imellem.

Nu er du klar til at finde den perfekte bordlampe til dit hjem!

Menu
Top